Főoldal - Céginformációk - Szolgáltatások - Elérhetőség - Partnerek

.com,.net,.org olcsó domain név regisztráció

Ékezetes domain nevek

2001.február 26-a óta lehetőség van magyar ékezetes domain nevek regisztrációjára a .com .net .org TLD-k alatt. Ezek a domain nevek jelenleg teszt jelleggel működhetnek csak, mivel sem megfelelő DNS szerver sem megfelelő email szerver nem áll rendelkezésre. Kérdéses a böngészők megfelelő működése is az ékezetes domain nevekkel es a webszerverek konfigurációja is.

Az ékezetes domain nevek regisztrációjának jelenleg csak az ad értelmet, hogy a később elérhetővé váló infrastrukturához más most le lehessen foglalni az értékes domain neveket.

Az ékezetes domain nevek bejegyzését UTF-8 unicode formátumú ékezetes szövegek alapján lehet elvégezni. AZ ebből létrehozott domain neveket a rendszer UTF-8 típusú RACE kódolt nevekként kezeli. Ez közérthetően azt jelenti, hogy pl. a domainregisztráció.com domain név kezelőfelületén (ahol állítgathatóak a domain paraméterei) nem a domainregisztráció.com felirat látható, hanem az ennek megfeleltethető bq--absg63lbnfxhezlhnfzxu5ds4frwt4y.com .

A fent említett okok miatt az ékezetes nevek bejegyzése egyelőre speciális módon történik. Az ékezetes domain bejegyzési kérelmeket kérjük emailben juttassák el részünkre, ezután felvesszük Önnel a kapcsolatot a részletek ügyében. Amennyiben a lehető leggyorsabban kívánja ékezetes domain nevét regisztrálni, úgy írja meg a számlázás helyét, a fizetés kívánt módját, korábban használt domain nevét, az ahhoz tartozó felhasználói azonosítót és jelszót.

Egyes programok, mint például a SQUID web proxy 2.2-es verziói nem teszik lehetővé az ékezetes betű tökéletes átvitelét a web-kérdőíveken az ékezetes domain bejegyzéséhez. Ez is különböző gondokat tud okozni.

Domain név konverzió RACE és UTF kódolás között:

Az ékezetesen, magyarul leírt domain név:


A RACE formátumú domain név:
Ékezetes név ellenörző eszköz - Ezzel az eszközzel tudja megvizsgálni, hogy ékezetes domainnevét jól adta-e meg, de jelenleg nem működik
Kié a következő ékezetes domain?: