Főoldal - Céginformációk - Szolgáltatások - Elérhetőség - Partnerek

.com,.net,.org olcsó domain név regisztráció

Domain regisztrációs szolgáltatás leírása

A domain név regisztrációs szolgáltatás voltaképpen egy közvetítői szolgáltatás a domain név technikai regisztrálását végző szervezet és a megrendelő között. Ez lehet egy vagy több lépcsős. Egy lépcsős esetben szolgáltató közvetlenül jár el a domain regisztráló technikai szervezet felé valamely internetes cím regisztrálása érdekében, míg több lépcsős esetben szolgáltató viszonteladói tevékenységet végez a domain név regisztrációjakor.

A domain név regisztrációját a szolgáltató csak akkor tudja elvégezni, ha annak minden feltétele teljesül. Ezek a feltételek lehetnek technikaiak ( pl. .hu esetben a domain megfelelő müködési feltételeinek biztosítása ), vagy más jellegűek, mint nyilatkozat aláírása, stb.

Amennyiben a feltételek nem teljesülnek, úgy a szolgáltató elutasíthatja a domain bejegyzését. Már lefoglalt domain név csak lejárata után regisztrálható újra.

A domain név regisztráció a regisztrációs kérelem céghez való benyújtásával kezdődik, mellyel párhuzamosan le kell zajlania a technikai ellenőrzésnek, és a regisztráció ellenértékének rendezésének (pl. előlegszámla kiállítása). Ezután cégünk megkezdi a kért domain megfelelő regisztrációját. A regisztrációs folyamat a regisztráció elutasításával vagy elfogadásával érhet véget, mely a megfelelő értesítésekkel és anyagi ellentételezések rendezésével együtt megy végbe. A regisztráció ezután befejezettnek tekinthető, minden további ügy más szolgáltatást jelent.

A domain név regisztráció szolgáltatásába NEM tartozik bele:

  • A domain fenntartása
  • Technikai tanácsadás
  • A domain későbbi, nem egyeztetett időszaki díjainak befizetése
  • A domain név mögött levő szolgálatások biztosítása (web szerver, email szerver, email cím)
  • Domain, szerver figyelése, működőképességének minőségbiytosítása
  • más hasonlóan nem a domain név regisztrációhoz közvetlenül kapcsolódó dolgok
Ez azonban nem zárja ki azt, hogy ezen tevékenységekben cégünk akár díjmentesen is részt vegyen. Egyes domainekhez tartozó adatok, pl. a name serverek, vagy a kapcsolattartó adatainak módosítása esetén cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy ezt rajtunk keresztül, ingyenesen valósítsák meg megrendelőink (jelenleg pl. a .com .net .org címek), de ezek működésére cégünk felelősséget nem vállal, ezeket a módosításokat a tulajdonos más módon, cégünk kikerülésével is megteheti, így az ebből származó károkért nem felelünk. ( Továbbá nem garantáljuk, hogy minden pillanatban rendelkezésre áll ezen szolgáltatásunk, vagy hogy az mindig magyar nyelven elérhető lenne )

A domain további fenntartásával kapcsolatos díjakat cégünk természetesen a regsztálást kérő megrendelőre hárítja át, tehát a regisztráció semmiképpen nem tartalmazza a regisztrációs hosszabbítások éves díjait, hacsak a megállapodás erre nem tér ki. Hasonlóképpen az eredetileg éves díj nélküli domainek éves regisztrációs díjassá válása esetén szolgáltató ezen díjakat megrendelőtől át nem vállalja.

Amennyiben szállító technikai, jogi vagy anyagi jellegű problémákat tapasztal ( ide értve az előírt vagy elvárt domain működőképesség biztosítása, az esetleges éves díjak befizetésére való törekvés, regisztráló adatainak pontos nyilvántartása ( pl. nem fellelhető személy vagy megszűnt, de be nem jelentetett cég ), etikátlan vagy erkölcsöt sértő a domain nevet közvetlenül érintő esemény ), úgy szolgáltató a kért vagy regisztrált domain nevet megszünteti, vagy megszüntetését kezdeményezi, esetleg nem hosszabbítja meg.

A megrendelő természetesen a domain technikai és jogi hátterétől függően jogosult domainje fenntartását, a további éves díjak fizetését és egyéb szolgálatások igénybevételét más cégnél folytatni, ebben cégünk elősegíti őt, de előbb az "átvitellel" kapcsolatos, vagy eddig fentálló anyagi követeléseket hajtja be.

Azonos domain nevek regisztrációja

Cégünk a lehető legetikusabban próbál eljárni olyan esetekben, ha két fél is azonos, még nem foglalt domainra nyújt be kérelmet cégünknél, úgy megpróbáljuk a korábbi igényt teljesíteni. Cégünk tiszteletben tartja a domain név ötletének fogalmát, azaz egy regisztrációs kérelem után nem kívánja az adott domain név elutasításával és saját igény benyújtásával a domai név választásban levő ötletet saját céljaira felhasználni, azonban a megrendelő igénye előtt felmerült saját igényt vissza csak megegyezés esetén vonja. A vitás kérdések pontos szabályozása meglehetősen bonyolult jogvitát eredményezhet, tekintve az esetleges külföldi partnerekre nézve, így ezekről a lehetőségekről mindenképpen próbálja meg megismerni a legszélesebb körű anyagokat, vagy informálódjon nálunk.

A domain név regisztráció komplex folyamat, így nem tudjuk minden egyes pontját részletesen definiálni. Amennyiben pontosan szeretné megtudni valamely nem pontosan kifejtett pontot, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot, esetleg kérje írásos válaszunkat! Ne feledje a domai név regisztráció sok szolgáltatáshoz hasonlóan "ha lehet igen, ha nem nem" típusú, és nem garantált eredményt nyújtó szolgáltatás!

2001.03.02.